Міжнародний день рідної мови

Золотими нитками на білому рушникові вишили найкращі слова поваги до мови учні 9-А та 10 класів, подарувавши свою любов до рідного слова на святі, присвяченому Міжнародному дню рідної мови. Під мелодію української народної пісні зхлібом і сіллю привітали гостей ведучі. Діти звернулися до величі і сили слова нашого, його могутньої тисячолітньої історії, високої духовної, літературної і народної культури, що належить не лише нам і нашій державі, а й усьому світові.На святі звучали поезії, пісні, дотепні та веселі жарти. Постановка уривку з п’єси «Наталка Полтавка» зачарувала кожного глядача. Всі переконалися, що сила слова-безмежна, «особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Коли воно сліпуче, як проміння ясне, а могутнє, як хвилі буйні. Коли слова-палкі блискавиці».

Проект «З любов’ю до рідної мови», який підготували учні 9-А класу, ще раз підтвердив, що народ, який має таку мову, не здатний чинити неспровоковане зло іншим народам. Переконана, що кожен присутній отримав наснагу для душі, матеріал для роздумів.

Всі відчули себе частиною гордого і нескореного народу, коли разом в скорботі й з великою вдячністю згадали героїв Небесної Сотні, воїнів, які загинули в зоні АТО, котрі відтепер постійно споглядатимуть за нами та нашими вчинками. Гідність, відданість, патріотизм засяяли новими гранями, стали своєрідним поштовхом для переосмислення глибокої суті людського буття.

Дивлячись на своїх учнів, серце переповнюється гордістю, тому що ростуть вони справжніми патріотами та захисниками рідної України. Діти розуміють, що українська мова-це полум’я їхніх сердець, яке грітиме їх і спопелятиме ворогів! Воно буде горіти, скільки б його не гасили, тому що тисячоліттями нам світить! Тож хіба можна роз’єднати народ і мову?


Галерея "Міжнародний день рідної мови"

Кiлькiсть переглядiв: 0