Правопорушення серед неповнолітніх та їх відповідальність. Правила поведінки під час зимових канікул

/Files/images/1-1/pravoporushenn/IMG_20171222_101927.jpg З метою запобігання поширенню злочинності серед неповнолітніх, підвищення рівня їх правової обізнаності та відповідно до плану роботи Макарівського НВК було організовано та проведено зустріч з представниками:

  • інспектором кримінально – виконавчої інспекції – Рижковою А.О.,
  • старшим інспектором ювенальної превенції Макарівського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області лейтенантом поліції - Коваль Я.Ю;
  • фахівцем соціальної роботи з суб’єктами пробації – Горшевіковою І.О. на тему «Правопорушення серед неповнолітніх та їх відповідальність. Правила поведінки під час зимових канікул»для учнів 6, та 7 – класу.

Серед ключових чинників ризику щодо можливості скоєння злочинів та правопорушень, неповнолітніми можна назвати такі: недостатній рівень правосвідомості та правових знань; уживання алкогольних та наркотичних речовин; низький рівень правових знань батьків та недостатня увага з їхнього боку до виховання, вплив друзів, негативної компанії; тяжке матеріальне становище. Всі ці чинники спрямовують неповнолітніх до скоєння неприпустимих дій. З огляду на це, працівники поліції просять батьків контролювати місце знаходження власних дітей, їх коло оточення та спілкування, роз’яснити їм правила поведінки у громадських місцях. Подбайте про безпеку власних дітей та, за можливості, не залишайте їх без контролю. На прикладах життєвих ситуацій обговорили питання, за які правопорушення та у яких випадках несуть адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітні. Співпраця між навчальними закладами та представниками КМСД сприяє покращенню превентивної роботи щодо попередження правопорушень та створює нові можливості для виховання учнів.

Кiлькiсть переглядiв: 0